معرفی سرویس Direct to Cell استارلینک

 


استارلینک هدف دارد که اتصال اینترنت ماهواره‌ای را به مناطق کم‌برخوردار و دورافتاده در سراسر جهان ارائه دهد، جایی که دسترسی به اینترنت به طور سنتی محدود یا غیرموجود بوده است. شبکه جهانی ماهواره‌های استارلینک در مدار نزدیک به زمین (LEO) سرویس جدید «مستقیم به سلول» را برای ارائه سرویس موبایل 4G به گوشی‌های هوشمند استاندارد راه‌اندازی خواهد کرد. زمانی که سرویس مستقیم به سلول به طور کامل راه‌اندازی شود، تعداد ماهواره‌ها به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت و ماهواره‌های قدرتمندتر SpaceX V2 مستقر خواهند شد. در اصل، کاربران می‌توانند همیشه به سرویس اینترنت ماهواره‌ای به طور مستقیم از هر نقطه‌ای روی زمین دسترسی پیدا کنند (البته اگر روی خشکی باشید – برای اینترنت در دریا، استارلینک یک سرویس جداگانه ویژه دریایی ارائه می‌دهد).


سرویس کامل «مستقیم به سلول» تلفن ماهواره‌ای به زودی راه‌اندازی خواهد شد و باید تا سال 2025 با گوشی‌های 4G سازگار باشد. سرویس مستقیم به سلول با گوشی‌های LTE موجود و همچنین دستگاه‌های IoT که با نام استارلینک بدون دیش هم شناخته می شود، با استفاده از استانداردهای LTE رایج کار می‌کند. نیازی به نصب اپلیکیشن‌ها یا تغییرات در سخت‌افزار یا نرم‌افزار گوشی برای دسترسی به پیامک، تماس صوتی و داده‌های موبایل 4G نیست. در سال 2024، تنها پیامک پشتیبانی خواهد شد و یک سال بعد، خدمات صوتی و داده و همچنین عملکرد IoT اضافه خواهد شد.


این تکنولوژی هدف دارد که پوشش موبایل را به مناطقی که در آن‌ها دکل‌های سلولی سنتی وجود ندارند یا کارایی ندارند، گسترش دهد. برخلاف شبکه‌های موبایل سنتی که به یک شبکه دکل‌های سلولی وابسته هستند، سرویس «مستقیم به سلول» گوشی‌های موبایل را به طور مستقیم به ماهواره‌های استارلینک در مدار متصل می‌کند. این امر نیاز به زیرساخت‌های زمینی مانند دکل‌های سلولی در مناطق دورافتاده را از بین می‌برد. این می‌تواند به طور قابل توجهی منطقه پوشش شبکه‌های موبایل را گسترش دهد و اتصال را در مکان‌هایی که قبلاً توسط خدمات سلولی استاندارد قابل دسترسی نبودند، فراهم کند. اپراتورهای موبایل می‌توانند با استارلینک همکاری کنند تا پوشش را بدون نیاز به ساخت زیرساخت‌های جدید گسترش دهند.


شبکه ماهواره‌ای استارلینک سرتاسر کره زمین را پوشش می‌دهد، که به این معنی است که این تکنولوژی پتانسیل فراهم کردن اتصال موبایل جهانی را حتی در دورافتاده‌ترین مناطق دارد. ماهواره‌های استارلینک با قابلیت «مستقیم به سلول» دارای یک مودم پیشرفته eNodeB در برد خود هستند. این مودم مانند یک دکل تلفن همراه در فضا عمل می‌کند و امکان یکپارچه‌سازی شبکه‌ای را فراهم می‌کند که مشابه چیزی است که یک شریک رومینگ استاندارد ممکن است ارائه دهد.


در مقایسه با شبکه‌های تلفن ماهواره‌ای قبلی، استارلینک دو مزیت بزرگ دارد: ماهواره‌ها به طور نزدیک‌تری به زمین (حدود ۵۵۰ کیلومتر به جای حداکثر ۱۴۰۰ کیلومتر) عمل می‌کنند و اسپیس‌ایکس می‌تواند ماهواره‌های بزرگ‌تری را پرتاب کند. این امر اتصال تلفن‌ها را آسان‌تر می‌کند. با این حال، محدوده دقیق خدمات و پوشش در هر منطقه به عواملی مانند مقررات محلی، مشارکت‌های اپراتوری و ایستگاه‌های زمینی بستگی دارد. اسپیس‌ایکس به دنبال همکاری با شرکت‌های تلفن همراه برای فروش خدمات است و در حال حاضر با شرکت‌هایی مانند تی‌موبایل (آمریکا)، راجرز (کانادا)، کی‌دی‌دی‌آی (ژاپن)، اپتوس (استرالیا)، وان‌ان‌زد (نیوزیلند) و سالت (سوئیس) همکاری می‌کند.


پس از آنکه کمیسیون فدرال ارتباطات (FCC) در پایان سال 2022 به اسپیس‌ایکس اجازه داد تا ۷,۵۰۰ ماهواره Gen2 استارلینک را مستقر کند، این شرکت درخواست کرد که بارهایی را روی ۲,۰۱۶ عدد از این ماهواره‌ها قرار دهد تا از سیستم Direct To Cell پشتیبانی کرده و پوشش را تا "میانه سال ۲۰۲۴" فراهم کند. اسپیس‌ایکس اعلام کرده است که سرویس استارلینک با تی‌موبایل قادر به پشتیبانی از تماس صوتی، پیام‌رسانی و مرور وب پایه با سرعت‌های نظری تا ۳.۰ مگابیت بر ثانیه یا ۷.۲ مگابیت بر ثانیه برای آپلود پیک (از زمین به فضا) و تا ۴.۴ مگابیت بر ثانیه یا ۱۸.۳ مگابیت بر ثانیه برای دانلود (از فضا به زمین) خواهد بود.


غول مخابراتی استرالیا، تلسترا، با استارلینک برای ارائه خدمات تلفن خانگی و اینترنت پرسرعت به مشتریان مناطق دورافتاده شریک شده است. طبق اعلام تلسترا، خدمات ماهواره‌ای این شرکت گزینه‌های اتصال موجود را برای «کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگانی که دسترسی به اینترنت سخت دارند» گسترش خواهد داد. در برخی موارد، این اولین دسترسی آنها به اینترنت پرسرعت خواهد بود.


منبع:


starlinkiran.net

منبع خبر :